Kaikkea rokotuksen ja vaalien väliltä-enemmänkin

18.06.2021

Kävin viime viikolla kuuliaisesti ottamassa rokotteen. Ennalta oli pieni kutina, että se ei menisi ihan strömsöössä. Kuinka oikeassa olinkaan. 20 minuuttia piikistä kun olin jo ajelemassa kotiin, alkoi nielussa tuntua hassulta. Kotiin päästyä saikin jo valuttaa vettä nieluun pikkunorona, sen verran oli umpeutunut. Onneksi tämä ongelma poistui itsestään iltaan mennessä käsikauppalääkkeiden avustamana. Jäljelle jäi vain täysin toimintakyvytön käsivarsi ja armoton väsymys.

Vaaliviikonloppu olikin varsin hilpeä. Perjantaina otimme koko Vihdin puoluekentän voimin vauhtia paikalliselta terassilta ja tutuistuimme toisiimme kepeämmässä ilmapiirissä. Toki kaunis sää ja pikkuhiljaa avautuva seuraelämä veivät mukanaan. Lauantai aamulla oli vielä Pilkkukujalla telttailua ja vihtiläisten kohtaamisia. Tiesittekö, että torikahvila antaa alennusta jos ostaa kahvia omaan mukiin? He koittavat tällä tavoin vaikuttaa ihmisten kulutuskäyttäytymiseen ja tukea ympäristöä. Sustainability. Ihanaa aktiivisuutta ja osallistumista heiltä. 

Sunnuntai valkeni ja jännitys tiivistyi. Ihanan Ida Välimaan kanssa lounastimme Bihanissa (taivaallinen chicken korma) ja spekuloimme vaaleista tehden kaikennäköisiä listoja.  Erkanimme valmistautumaan tahoillemme. Ihana Ida kulkee aina niin nättinä, joten minäkin repäisin. Hiusten kampaamisen lisäksi laitoin siis ihan huulipunaa, joka pysäyttikin koko perheeni.  Tunnelma odottava ja toiveikas.  Kunnes ennakkoäänet julkaistiin. Neljä (4) ääntä? Mitä? Stop. Henki salpautuu. Aivot tekevät laskelmia. Mitä hittoa. Sillä hetkellä jo tiesin käyvän huonosti. Koitin olla reipas tyttö ja pysyä iloisena ihan Kairan takia. Hänellä oli suuri ja ansaittu päivä, ei siinä tarvita keski-ikäisen naisen romahtelua. Siinä vaiheessa kun raaka totuus täydellisestä epäonnistumisesta oli faktaa, olikin aika hiipiä kotiin jatkamaan tuhkan heittelyä. Ja sitähän heiteltiin muutama päivä. Ihan tällaista floppia ei kukaan ollut odottanut ja tulosta onkin spekuloitu usealla taholla. Mutta kollegani sanoin, vain äänestyskäyttäytymistä ja lottopalloja ei voi ennalta tietää. Näinhän se on.  Olen tosi iloinen, että jätin väliin vihreiden kutsun heidän valvojaisiinsa. Olisi ollut aika kauheaa olla kirkolla jumissa siinä henkisessä tilassa.  Olen siitä onnellisessa asemassa, että minulla on ihania välittäviä ystäviä puoluekentän eri laidoilta. He kokivat tuskan kanssani ja ovat tukeneet nousuani kuopasta. Erityismaininta puoluetoverille, joka jätti yhden puoliajan EM-futista väliin ollakseen kanssani. Hänet tuntevat tietävät tämän liikkeen merkityksen. 

Deva det. Nyt kaivetaan poteroita paikkajakoon.

Koska huonot asiat tulevat ryppäissä, havaitsin eilen rokotuspuolella solisluun päällä ison möykyn. Yllättävää kyllä, ystävälläni oli sama kuvio-> nielun turvotus ja mollukka. Onneksi tämän tiesin enkä lähtenyt googlaamaan ja panikoimaan mitään diagnooseja itselleni. Teimme tilanneanalyysin ja sovimme tehosterokotetta ennaltavasta lääkityksestä. Ei tähän lääkäreitä tarvita. Haittailmoituksen tekeminen ei olekaan niin helppoa. Miksi ihmeessä rokotustodistukseen ei merkitä rokotteen eränumeroa? Mistä sen nyt saa, onko se edes henkilökunnalla ylhäällä missään..tähän ei ole luottoa..

Nummelan kokoomuksen hallitus istui eilen hartaasti. Keskustelimme vaaleista, tunnelmista ja muusta asiaan kuuluvasta jälkipelistä. Yleisesti voi todeta, että Kokoomuksen osalta vaalit menivät Vihdissä loistavasti. Kiitos siitä äänestäjille, jotka uskovat vastuulliseen politiikkaan.

Mitä tuleva viikko tuo tullessaan, sitä ei tiedä. Mutta sen tiedän, että tänään vihdoinkin odotuksen jälkeen pääsee vetämään NuPS:n miesten edustuksen buffaa. Tätä on odotettu!