Koronapassi ajaa kansan barrikadeille

02.12.2021

Koronaa ja poikkeustilaa on nyt jatkunut pitkälti toista vuotta eikä loppua ole näkyvissä vuosiin, mikäli asiantuntijoihin on luottaminen. Rajoituksia on tullut ja mennyt, löysätty ja kiristetty.  Mitkään rajoitukset eikä alituiseen muuttuva rokotussuojarajan siirtäminen tunnu olevan ratkaisuna. Tilanne elää koko ajan. 

Variantit ovat ovelia paskiaisia

Mitä tästä on seurannut? Kansa alkaa olla väsynyt kuukaudesta toiseen jatkuvaan "mañana  kaikki on toisin kun teette mitä sanotaan"- lässytykseen. Kansa alkaa myös jakautumaan kahtia, tämä jos joku on huolestuttava ilmiö. Vielä ei meillä olla jouduttu ampumaan mielenosoittajia vesitykeillä, mutta en ihmettele jos se meilläkin on edessä.  Koronapassia vaaditaan paikassa jos toisessa, toistaiseksi saa sentään töihin mennä.  Tähänkin kaavaillaan loppua ja siiinä mennään jo liian pitkälle. Työssäkäynti on ihmisen perusoikeus.  Vaikka rokotuksia kannatankin, en hyväksy pakkotilannetta, jossa valtio määrää millä tavalla terveytensä riskeeraa.

 Matkustaa ei ole pakko. Ravintolassa ei ole pakko käydä. Töissä on PAKKO käydä, jotta säilyttää toimeentulonsa. Passin tullessa työpaikalle olet siis pakotettu ottamaan rokotuksen. Tämä ylittää yksilön itsemääräämisoikeuden.

Mitä hyötyä siitä passista edes on kysyn minä, kannattaako sillä ärsyttää ihmisiä? Jos joku haluaa riskeerata terveytensä, mitä siinä joku Q-koodi auttaa.. toki terveydenhuolto alkaa naksumaan, mutta siinäpä sitten päästetään evoluutio valloilleen. Vahvasti uskon, että pandemia ei ole ohi ennenkuin tauti on käynyt koko maapallon läpi. Hidastamisessa on oma logiikkansa, mutta tätä menoa poikkeustila jatkuu kauemmin mitä yhteiskunta jaksaa kantaa.