Pidetään nuorista kiinni

26.02.2021

Luoteis-Uusimaan verkkolehdessä julkaistiin 23.2. aivan mahtava Vihdin nuorisovaltuuston puheenjohtajan haastattelu. Upea nuori nainen, jonka minunkin on ilo ja kunnia tuntea pitkän ajan takaa. Mun oma alaikäinen bästis.

Vapaasti rivien välistä luettaessa voi todeta, että poliittisissa päätöksissä ei nuorten mielipidettä ja näkemystä kunnioiteta riittävällä tasolla.  Näiden päätösten takia tämäkin huippulahjakas tulevaisuuden vaikuttaja on valinnut käydä lukionsa Vihdin ulkopuolella. Se on sääli. Jos aivokatoa tapahtuu Suomesta ulkomaille, tapahtuu sitä myös maan rajojen sisäpuolella.  Ei tarvitse paljoa arvailla läpsähtääkö muuttoauton ovi kun korkeakouluun hakeminen on edessä.

Nuorten suusta on jo vuosia kuulunut rankkaa arvostelua Vihdin lukiosta. En kuitenkaan usko, että se on peruslukiona sen kummempi tai huonompi kuin muutkaan. Mutta se ei houkuta. Nuorille maailma on avoin ja täynnä mahdollisuuksia. Jos netti on saanut autokaupan kriisiin, peilaa sama kehitys muuallekin. Nuoret pörräävät somessa ja vertaavat kokemuksia, ei olla enää opintokirjasen varassa.  

On toki ymmärrettävää, että rahat ovat rajalliset ja väestöpohja pienempi mitä isoissa kaupungeissa. Se toki vaikuttaa mahdollisuuksiin. Siltikin, koitetaan pitää näistä tulevaisuuden toivoista kiinni. Aloitetaan vaikka mielipidekyselyllä ysiluokkalaisten ja täällä lukionsa päättäneiden keskuudessa. Koitetaan etsiä ne ratkaisevat ydinongelmat, mikä heistä täällä mättää. Yritetään päästä edes pienin askelin eteenpäin.

 Takaisin Nellyyn. 

Isompana tulevaisuuden tavoitteena hänellä on eduskunta, jotta hän pääsee täysillä panostamaan nuorten hyvinvoinin edistämiseen. En epäile hetkeäkään, etteikö tämä toteutusi. Niin kunnianhimoinen ja sopivasti itsepäinen hän on.  Olen itse asiassa niin varma, että vannotin jo kutsumaan itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Ihan verivalaa en raatsinut vaatia.