Vihdin vihatuin?

12.10.2021

Viime aikojen somekeskusteluiden perusteella otsikon kysymys on aika relevantti. Viha sanana on kovin voimakas, en sitä itse mielelläni käytä kenestäkään enkä mistään.  Varmaa on, että näinä päivinä nimeni kuuleminen aiheuttaa monessa negatiivisia viboja. Ei siinä mitään, täysin ymmärrettävää. 

Miten näin pääsi käymään?

Jätelautakunnan elokuun kokouksessa laitoin pisteen vuosien vatkaamiselle lietekuljetusten järjestämisvastuusta.  Aihe nostaa kovasti tunteita, kuten aina kun yksilöltä viedään vapaa päätäntävalta asiassa kuin asiassa. Rouvaa on vedetty kölin alta niin rannikon kuin sisämaankin some-keskustelualustoilla.

Sovitaanko kuitenkin, ettei nimitellä suomalaisia geneerisesti geeniperimältään sosialisteiksi?

 Keskusteluissa korostuu niin riviasukkaiden kuin yllättävää kyllä-paikallispoliitikoiden tietämättömyys aiheesta.  Kysessä ei ole ollut päätös, jonka voisi tehdä paikallisten mielipiteiden tai halujen mukaan. Valvovana viranomaistahona lautakunnan tehtävä on katsoa, että jätehuolto noudattaa voimassaolevaa jätelakia. Siinä ei kenenkään fiilikset paina yhtään, niillä ei voi perustella hallinto-oikeudelle lausuntoa. Hallinto-oikeus katsoo mustavalkoisia faktoja ja tässä tapauksessa ne osoittavat, että ei ole ollut edellytyksiä säilyttää kiinteistökohtaista järjestelmää.  Näitä faktoja olen pidemmälle avannut jo aikaisemmin sekä kirjoittanut useammalle palstalle, niitä en enää toista. 

Yksi hauska kuriositeetti kokonaisuudessa on erään paikallispoliitikon mielipidekirjoitus paikallislehdessä. Heti ensimmäisessä kappaleessa maalattiin salaliittoa koko päätöskokouksesta?  Avataanpa tämä aikajana.  

9.8 Vihdin valtuusto valitsee edustajan -> 30 pvä  valitusaika

9.8.  1. Raaseporin valtuustokokous 

24.8.  syksyn 1. jätelautakunnan kokous (lietekuljetuksen käsittely)

8.9. valitusaika Vihdin jäsenvalinnasta umpeutuu

27.9. 2. Raaseporin valtuustokokous Raasepori valitsee omat edustajat->30 pvä valitusaika alkaa

30.9. syksyn 2. jätelautakunnan kokous (tässä vaiheessa kaikki kunnat eivät ole ilmoittaneet valitsemaansa edustajaa)

27.10. Raaseporin valitusaika umpeutuu

15.11. 3. Raaseporin valtuustokokous, isäntäkuntana Raaseporin kunnanvaltuusto vahvistaa jätelautakunnan ehdotetun kokoonpanon-> 30 pvä valitusaika alkaa

15.12. valitusaika umpeutuu

16.12. uusi jätelautakunta aloittaa toiminnan   

EDIT 16.11. (jossain laskut menneet sekaisin ja uusi lautakunta kokoontuu jo 7.12.)

Että olisiko asia pitänyt jäädyttää joulukuuhun asti?  Ei ole kohtuullista väittää tässä tapahtunenn kiirehtimistä, puhutaan kuukausista. Se taas olisi voitu nähdä vastuunpakoiluna.

Sanottakoon vielä, että jos oikeusoppinut henkilö sanoo päätökseni olleen ainoa oikea-en voi olla kovin väärillä jäljillä. 

Joten antaa koirien, omienkin, haukkua. Tällainen keski-ikäinen parkkiintunut selkänahka ei siitä miksikään mene.

Tunnekuohuja tulee ja menee, sama pätee tässäkin.  Uusi systeemi ei tule olemaan virheetön, mikään ei ole

. Summa summarum

RosknRoll on aloittanut valmistelun ja ennakkotietojen perusteella systeemi tulee olemaan mahdollisimman reilu kaikkia osapuolia kohtaan. 

RosknRoll tiedote

Kuten ystäväni, kollegani ja opiskelutoverini sanoo, kyllä se siitä.